zaterdag, 5. juli 2014 - 0:00 Update: 05-07-2014 0:06

Brazilië door naar halve finale

WK, voetbal, Brazilië
Brazilië

(ElfVoetbal) Brazilië heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van Colombia. Het gastland heeft zich hierdoor geplaatst voor de halve finale van het WK tegen Duitsland.

Al na zes minuten spelen stond Brazilië op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Thiago Silvamaakte het doelpunt, nadat een corner van Neymar door iedereen gemist werd.

Vier minuten later had het zomaar 1-1 kunnen staan. Cuadrado dook ineens op voor het doel van Brazilië. De aanvaller schoot met links, maar de bal ging net naast. Een grote kans!

Het tempo lag hoog in de eerste helft. Het was plezierig om naar te kijken voor de voetballiefhebbers. Brazilië ging de druk steeds meer opvoeren.

Hulk haalde na een klein halfuur spelen diagonaal uit, maar doelman David Ospina wist de bal te keren. Even later was er opnieuw een kans. Neymar legde de bal bij de eerste paal op het hoofd van Fernandinho, maar hij kopte de bal over. Brazilië kreeg met Hulk even later opnieuw een kans, maar hij schoot wild over.

Na de rust kwam het eerste gevaar van Brazilië. Een vrije trap van Neymar werd over het eigen doel gekopt door Zapata.

In de 66e minuut maakte Colombia een doelpunt. Yepes was trefzeker, maar zijn goal werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Twee minuten na de goal was het wel raak, maar deze keer voor Brazilië. Een onterechte vrije trap, waar James Rodriguez een gele kaart voor kreeg, werd van bijna dertig meter zeer fraai in de goal geschoten door David Luiz. Een wereldgoal zorgde voor de 2-0.

Brazilië leek na de 2-0 over de Colombianen heen te gaan lopen. Neymar schoot bijna de 3-0 binnen, maar de bal ging net naast het doel.

Toch kwam Colombia weer terug in de wedstrijd. Invaller Bacca ging over de knie bij doelman Julio Cesar. De scheidsrechter gaf een strafschop en een gele kaart, maar dit had ook zeker bestraft mogen worden met een rode kaart voor de keeper. James Rodriguez schoot de penalty in de 79e minuut goed binnen.

Ondanks de 2-1 overwinning, was er vlak voor tijd nog een smetje op de wedstrijd. SterspelerNeymar moest het veld per brancard verlaten. Het is nog niet duidelijk wat de ernst van de blessure is.