vrijdag, 13. juni 2014 - 0:13 Update: 03-07-2014 0:34

Brazilië wint met 3-1 van Kroatië

Foto van keeper doelman voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Brazilië

(ElfVoetbal) Om 22:00 was het moment eindelijk daar. Brazilië en Kroatië trapten het WK 2014 af in een volgepakt Novo Estadio de Corinthians. Uiteindelijk gingen de drie punten naar Brazilië, want na negentig minuten stond er een 3-1 eindstand op het scorebord. Een grote rol was weggelegd voor Yuichi Nishimura, die door de FIFA werd aangewezen om dit duel in goede banen te leiden.

De afgelopen maanden is er een hoop druk van de Braziliaanse spelers gelegd. Aan hen de taak om dit waar te maken. Makkelijk ging het niet tegen de Kroaten. In de beginfase oogden de Goddelijke Kanaries ietwat gespannen, en daar maakten de Kroaten zichtbaar gebruik van. In de zevende minuut resulteerde dat in een kans voor Ivica Olic, die met een knappe kopbal net geen doel wist te treffen. In de elfde minuut gebeurde er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Olic trok de bal voor en deze belandde uiteindelijk op de voet van Marcelo, die op ongelukkige wijze de bal in zijn eigen doel werkte. Maar Brazilië dacht er niet aan om bij de pakken neer te gaan zitten. Na een klein half uur trok Neymar de score gelijk. Van buiten het strafschopgebied wist hij de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken. Ruststand: 1-1.

Tweede helft
In het tweede bedrijf viel er lange tijd niets te beleven. Totdat scheidsrechter Yuichi Nishimura naar de stip wees, nadat Fred deed alsof hij in een houtgreep werd gelegd. Bij nader inzien was er vrij weinig tot niets aan de hand en daarom kan deze strafschop als 'dubieus' bestempeld worden. Neymar nam de verantwoordelijkheid, ging achter de bal staan en schoot de bal binnen. Al zat Kroatië-doelman Pletikosa er dichtbij, maar Neymar bracht Brazilië op een 2-1 voorsprong. Zeven minuten voor tijd leek het erop dat Kroatië de score gelijk trok, maar de Japanse arbiter floot af wegens een vermeende overtreding van Olic op Julio Cesar, de doelman van Brazilië. Uiteindelijk zat er voor de Kroaten niets meer in het vat, al moest Cesar nog een aantal keren flink aan de bak. Kroatië drong aan, maar uiteindelijk kregen de Europeanen de deksel op de neus, nadat Oscar met een puntertje de 3-1 eindstand op het bord zette. De Selecao keerde met drie punten op zak richting de kleedkamer. De Kroaten bleven met lege handen achter.

Categorie:
Tag(s):