zondag, 6. juli 2014 - 11:50 Update: 06-07-2014 15:55

Bromfietser omgekomen bij verkeersongeval in Weesp

politie ongeval
Foto: Archief MV
Weesp

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli is bij een verkeersongeval een 42-jarige man uit Muiderberg om het leven gekomen.

Het slachtoffer reed rond 01.20 uur op zijn bromfiets over het fietspad van de Korte Muiderweg in de richting van Weesp. Vanuit tegenovergestelde richting reden drie fietsers. De bromfietser en één van de fietsers, een 16-jarige jongen uit Utrecht, hebben elkaar tijdens het passeren geraakt. Het slachtoffer is door deze aanrijding op de naastgelegen rijbaan terechtgekomen. Een voorbijkomende automobiliste kon de man niet meer ontwijken. De 42-jarige man is aan zijn verwondingen overleden.

Onderzoek
Uit het eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer geen helm droeg en vermoedelijk reed zonder verlichting. Omdat niet duidelijk is of de 16-jarige fietser enig schuld heeft aan de aanrijding, is hij aangehouden voor verhoor. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet technische onderzoek en alle getuigen worden gehoord. Daarnaast is aan alle getuigen en betrokkenen slachtofferhulp aangeboden.

Provincie:
Blik op 112: