woensdag, 30. juli 2014 - 14:21 Update: 31-07-2014 10:16

Brutale rover draait de rollen om

Foto van politie biker fiets | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Woensdagochtend vroeg hebben agenten een man aangehouden die zei dat hij net beroofd was. 'Hij bleek echter zelf net een Engelsman onder bedreiging van een mes van zijn telefoon te hebben beroofd', meldt de politie woensdag.

Rond 05.00 uur vanochtend surveilleert een agent op de fiets in de Kalverstraat. Een man rent op hem af en zegt zojuist beroofd te zijn. De man wijst de agent in welke richting zijn berovers zijn vertrokken. De agent aarzelt niet en fietst direct die kant op, terwijl de man met hem mee blijft rennen en aanwijzingen geeft.

In de Damstraat haalt een Engelse toerist het duo in. De Engelsman spreekt de agent aan en verklaart dat de meerennende man geen slachtoffer is, maar juist de berover. Kort daarvoor is hij in de Kalverstraat door de man bedreigd met een mes. Hij moest zijn telefoon afgeven, waarna de berover er vandoor ging. Door te roepen dat hij zelf slachtoffer was geworden van een straatroof, dacht de straatrover kennelijk te ontkomen.

Na de verklaring van de Engelse toerist hield de agent de dief met hulp van toegesnelde collega’s alsnog aan. De Engelse toerist was flink geschrokken, maar niet gewond, en vooral blij dat hij zijn telefoon weer terug had.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):