donderdag, 23. oktober 2014 - 21:55 Update: 24-10-2014 9:12

Cabaretier Seth Gaaikema maandag begraven op Zorgvlied

Seth Gaaikema maandag begraven op Zorgvliet
Foto: Archief EHF
Schijndel

Cabaretier Seth Gaaikema, die in het Brabantse Schijndel woonde, wordt maandag begraven op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied.

Daaraan voorafgaand is er in de hoofdstad een herdenkingsdienst in de Westerkerk. Na de dienst is er een condoleancebijeenkomst in het Nieuwe de la Mar Theater.

Gaaikema overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd. Hij had hartproblemen  en overleed na een kort ziekbed.

Seths eerste optreden als cabaretier was in 1967. Maar behalve het maken van cabaretvoorstellingen schreef hij ook veel teksten waarvoor hij verschillende onderscheidingen kreeg. Hij schreef onder andere voor musicals als My Fair Lady, Oliver, Kiss Me Kate, Driestuiversopera, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Evita, Miss Saigon, Chicago en de operette La Vie Parisienne.

De laatste theatershow die Seth Gaaikema maakte, is komende zaterdag te zien tijdens een ingelaste uitzending op NPO 1. Omroep Max zendt om 17:00 uur een registratie uit van zijn afscheidsvoorstelling Wat ik nog graag zou willen. In januari van dit jaar nam de cabaretier en tekstschrijver afscheid van het theater. Zijn laatste voorstelling was in de Stadsschouwburg in Groningen. In zijn 26ste theaterprogramma zette Seth op een rijtje wat hem heeft geraakt, waar hij trots op was en wat hem bleef drijven. Daarbij werd hij gesteund door pianist Erik Vlasblom.

Categorie: