maandag, 21. juli 2014 - 16:01 Update: 21-07-2014 16:06

Celstraffen voor smokkel 188 kilo cocaïne Rotterdamse haven

Foto van container hijskraan in haven | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Maandag heeft de rechtbank Rotterdam acht verdachten veroordeeld voor de smokkel van 188 kilo cocaïne vanuit Panama naar de Rotterdamse haven. Dit meldt de rechtbank Rotterdam maandagmiddag.

De verdachten kregen celstraffen variërend van 2 tot 8 jaar opgelegd. De smokkel vond plaats in juli 2012. Vier verdachten waren ten tijde van de smokkel medewerker van een containeroverslagbedrijf uit de Rotterdamse haven. Zij zorgden ervoor dat de drugs ongezien uit de containers op het terrein van het containeroverslagbedrijf konden worden gehaald.
 
Het gaat in deze zaak om een zeer grote hoeveelheid cocaïne. Aan de twee hoofdverdachten, van wie een persoon werkzaam was bij het containeroverslagbedrijf, is acht jaar celstraf opgelegd. Deze twee verdachten worden gezien als respectievelijk initiator en hoofduitvoerder van de smokkel. Een andere verdachte krijgt zes jaar, twee verdachten vier jaar en een verdachte twee jaar.
 
De rechtbank heeft ook in haar oordeel meegenomen dat de smokkel van drugs via de Rotterdamse haven de integriteit en het (internationaal) imago van de haven aantast. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn voor de mensen die in de haven en de transportsector werken.

 

Provincie:
Tag(s):