zaterdag, 22. november 2014 - 12:49 Update: 22-11-2014 13:26

Chauffeur monstertruck boos over fouten in onderzoek OM

Chauffeur monstertruck boos over fouten in onderzoek OM
Foto: Archief MV
Haaksbergen

De oorzaak van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen kan niet meer worden achterhaald door fouten van het Openbaar Ministerie (OM).

Dit zegt Mario Doornink, de man die de monstertruck bestuurde in een interview met de kranten van de Persdienst. Volgens hem zijn er fouten gemaakt bij de testen die met het voertuig zijn uitgevoerd. Mario Doornink in de media: 'Er zijn fouten gemaakt met de accu's, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet. De waarheid is nu niet meer te achterhalen.'

De stuntman zoekt nu de publiciteit naar eigen zeggen uit boosheid over de manier waarop het OM de testen met de monstertruck heeft uitgevoerd. Bij de stunt in september waarbij Doornink het publiek in reed kwamen drie mensen om het leven en raakten er 28 gewond. Doornink zegt dat hij wel degelijk rekening hield met de beperkte ruimte en zijn snelheid wilde verlagen. Maar doordat het gas bleef hangen, kreeg hij zijn snelheid niet omlaag. Doornink: 'Ik zit hier vreselijk mee. Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom.'  Mario Doornink wil zichzelf niet vrijpleiten. Hij wil dat de waarheid  boven tafel komt.

Openbaar Ministerie
Het OM wil niet reageren op de beschuldigingen. Volgens een woordvoerster doen ze 'gedegen onderzoek' naar alles wat met het ongeluk in Haaksbergen te maken heeft. Wel ontkende het OM eerdere berichten dat er geen deskundige te vinden was die het technisch onderzoek naar de monstertruck kon doen.

Provincie: