maandag, 19. mei 2014 - 17:55 Update: 03-07-2014 0:36

Chauffeur taxi na overlijden klant weer vrijgelaten

De 56-jarige taxichauffeur, die afgelopen zaterdagochtend aangehouden werd en er van verdacht werd iets te maken te hebben gehad met de dood van een klant van hem, is zondagavond weer vrijgelaten. Dit meldt de politie maandag.

Uit onderzoek is tot nu toe niet gebleken dat de man iets met het uiteindelijke overlijden van het 27-jarige slachtoffer te maken heeft gehad.

De verklaring van de man wordt ook ondersteund door het technisch onderzoek. Daaruit zou blijken dat het slachtoffer uit eigen beweging uit de rijdende taxi is gestapt waardoor hij de zware verwondingen opliep.

Afgelopene zaterdagochtend kwam er om 3.30 uur bij de meldkamer een melding dat een man zwaargewond op de Bosschebaan lag in Sint Michielsgestel. Politie en ambulance spoedden zich naar de man. Hij, een 27 jarige inwoner van Den Dungen, werd daar inderdaad aangetroffen en vervoerd naar een ziekenhuis.

De politie startte een onderzoek waarbij de sporen wezen op een mogelijke aanrijding. Getuigen hadden daar ook een taxi gezien. Op datzelfde moment meldde in 's-Hertogenbosch een taxichauffeur zich bij de politie met de melding dat hij kort daarvoor problemen had gehad met een klant op weg naar Den Dungen. Het slachtoffer overleed 's avonds aan zijn verwondingen.

De officier van justitie beslist of de man andere strafbare feiten verweten moet worden zoals het achterlaten van een gewond persoon.

Provincie: