dinsdag, 29. april 2014 - 18:02 Update: 03-07-2014 0:37

Cocaïnelab vermoedelijke oorzaak fatale brand Den Haag

Foto van politie bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De fatale uitslaande brand op 21 april in een woning aan de Schipborgstraat in Den Haag, waarbij in totaal elf gewonden vielen waaronder drie kinderen, is ontstaan door een cocaïnelaboratorium in de woning.

Tot deze voorlopige conclusie komt de politie na zeer uitvoerige forensische onderzoek en de analyse van de aangetroffen sporen.

Aanhouding
De politie hield dinsdag 29 april een 26-jarige Hagenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij de uitslaande brand in de woning. Vermoedelijk door de aanwezige chemicaliën ontstond maandag 21 april omstreeks 21.15 uur in de woning de felle brand.

Elf gewonden waaronder drie kinderen
Bij die brand vielen in totaal elf gewonden. Zes personen verblijven nog in het ziekenhuis. Het gaat om drie volwassenen en drie kinderen. Volgens informatie die de politie van familieleden heeft gekregen, zijn de volwassenen ernstig gewond geraakt. Zij zijn nog niet in staat om te worden gehoord en worden kunstmatig in slaap gehouden. Met de kinderen zou het iets beter gaan, maar ook zij liggen nog in de diverse ziekenhuizen.

Uitvoerig onderzoek
Nadat de brandweer de brand had geblust, is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd dat in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie een onderzoek startte. Deskundigen van het team Forensische Opsporing onderzochten dinsdag 22 en woensdag 23 april de woning en analyseerden met het rechercheteam de afgelopen dagen de aangetroffen sporen en afgelegde verklaringen uit het tactische onderzoek.
 

Provincie: