vrijdag, 8. augustus 2014 - 14:10 Update: 08-08-2014 14:15

Code geel voor heel Nederland vanwege onweersbuien

Code geel voor heel Nederland vanwege onweersbuien
Foto: Archief EHF
De Bilt

Het KNMI heeft vrijdag voor het hele land code geel afgegeven in verband met de van uit het zuidwesten overtrekkende zware regenbuien die gepaard kunnen gaan met onweer. Dit meldt het KNMI vrijdagmiddag.

Vanmiddag en vanavond trekken van het zuiden uit stevige buien het land binnen. Hierbij zijn onweer en lokaal ook windstoten mogelijk. De buien trekken vanavond richting het noordoosten en verlaten in de loop van de nacht het land.

In het noorden en oosten is er vrijdagmiddag eerst nog ruimte voor de zon. Elders is er meer bewolking met van tijd tot tijd buiige regen. In de loop van de middag trekken er van het zuidwesten uit meer en actievere buien het land binnen. Er is daarbij ook kans op onweer. Het noordoosten houdt het tot de avond waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22 graden in het zuidwesten tot 26 graden in het oosten en noordoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

In de nacht naar zaterdag trekken er nog enkele buien over ons land, onweer kan ook voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 17 graden. De wind draait van zuidoost naar zuidwest en is matig, langs de kust neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Zaterdag komen er in de ochtend nog enkele buien voor, maar van het westen uit klaart het 's middags breed op met slechts nog een hele lokale bui in het binnenland. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 23. De zuidwestenwind is matig boven land, vrij krachtig tot krachtig aan de kust en boven het IJsselmeer. ‘Later in de middag en avond neemt de wind sterk af en draait naar zuidelijke richtingen’, aldus het KNMI.

Provincie:
Tag(s):