woensdag, 25. juni 2014 - 0:03 Update: 03-07-2014 0:34

Colombia wint opnieuw, Griekenland stunt

Foto van keeper doelman voetbal | Archief EHF
Brazilië

(ElfVoetbal) Griekenland en Colombia hebben de achtste finales bereikt. Colombia, dat al geplaatst was, won met 4-1 van Japan. Griekenland leek ten onder te gaan tegen Ivoorkust, maar scoorde in de blessuretijd de winnende treffer.

Griekenland - Ivoorkust 2-1
De Grieken hadden in de eerste twee groepswedstrijden niet gescoord en moesten vanavond winnen om de achtste finale te bereiken. Tegen de verwachting in begon het zeer sterk aan de wedstrijd en kwam het na een half uur bijna op voorsprong. Christos Cholevas had wat pech en zag zijn inzet op de lat belanden. Vlak voor rust was daar dan toch het Griekse doelpunt. Andreas Samaris opende de score.
In de tweede helft moest Ivoorkust vol in de aanval en dat leverde counter-mogelijkheden voor Griekenland op. De zeer ervaren Georgios Karagounis probeerde het van grote afstand en ook hij zag de bal op de lat uiteen spatten. Een kwartier voor tijd viel dan toch de Ivoriaanse gelijkmaker. Na een pass van Gervinho wist invaller Wilfried Bony binnen te tikken.

In de tweede minuut van de blessuretijd ging Georgios Samaras naar de grond. De oud-speler van sc Heerenveen leek tegen zijn eigen been aan te trappen, maar de scheidsrechter oordeelde anders. De spits ging zelf achter de bal staan en faalde niet. De Grieken spelen in de volgende ronde tegen Costa Rica.

Colombia - Japan 4-1
Na een kwartier gespeeld te hebben veroorzaakte Yasuyuki Konno een strafschop. Deze werd eenvoudig benut door Juan Cuadrado. De Japanners leken kansloos, maar vlak voor rust was daar dan toch de gelijkmaker. Deze werd gemaakt door Shinji Okazaki. Uiteindelijk won Colombia toch. Aanvaller Jackson Martinez zorgde in de tweede helft voor de beslissing door tweemaal te scoren. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde James Rodriguez voor de eindstand.