woensdag, 16. juli 2014 - 9:45

Criminaliteit in eerste half jaar aanmerkelijk gedaald

foto van inbraak | fbf
Foto: fbf
De Ronde Venen

De criminaliteit in De Ronde Venen is in de eerste helft van dit jaar aanmerkelijk gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In het eerste half jaar van 2013 werden nog 990 misdrijven gepleegd. In de eerste helft van dit jaar waren dat er 822, een daling van 17 procent.

De daling is voor een belangrijk deel het gevolg van een vermindering van het aantal woninginbraken in de gemeente. Waren dat er in de eerste helft van vorig jaar 122 (waarvan 58 pogingen), in de eerste helft van dit jaar daalde dat aantal met bijna 30 procent tot 76 (waarvan 32 pogingen). Burgemeester Maarten Divendal: ,,De afgelopen periode is in samenwerking met de politie veel aandacht geschonken aan het terugdringen van het aantal inbraken. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende avonden georganiseerd waar de gemeente en politie gezamenlijk informatie gaven over de werkwijze van inbrekers en tips om inbraken te voorkomen. Voor deze bijeenkomsten was veel belangstelling. Ook op andere manieren is informatie gegeven over wat inwoners zelf kunnen doen om een inbraak te voorkomen.’’

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):