maandag, 12. mei 2014 - 11:02 Update: 03-07-2014 0:36

Cruijff: Tijdens WK wordt duidelijk of je goed gepuzzeld hebt

Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In de ogen van Johan Cruijff heeft het nog geen zin te discussiëren over de tactiek van Oranje op het WK in Brazilië.

Volgens El Salvador moeten we hier nog even mee wachten. "Je weet niet wie er allemaal fit zijn en meegaan", vertelt hij in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

Volgens Cruijff moet er wel goed nagedacht worden over de tactiek van het Nederlands elftal. Zeker nu we niet meer zo machtig zijn als in 2010. "De realiteit leert dat je nu als vicewereldkampioen naar Brazilië gaat, maar op de FIFA-ranking inmiddels naar de vijftiende plaats bent gezakt. Dus van de top naar de tweede categorie."

De legendarische nummer veertien zet vraagtekens bij een attractieve speelstijl voor Oranje. "De vraag wordt dus in hoeverre er op resultaat en tegelijkertijd attractief gespeeld moet worden. Zo werd Nederland vier jaar geleden tweede in Zuid-Afrika, maar maakte de manier van voetballen niet overal indruk."

Volgens Cruijff gaat Louis van Gaal een leuke periode tegemoet. "Omdat je met een heel leuke puzzel te maken hebt. En iedereen die mij kent, weet dat ik van puzzelen hou. Tijdens het WK wordt dan ook duidelijk of je wel of niet goed gepuzzeld hebt."

Categorie:
Tag(s):