zaterdag, 11. januari 2014 - 17:14 Update: 03-07-2014 0:44

Dader laat gestolen locomotieven achter in weiland

Foto van politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Op zaterdag 11 januari zijn de gestolen modeltreinen van een verzamelaar uit Hilversum teruggevonden in een weiland nabij de Geerenweg in de polder bij Eemnes.

Bel de politie

Rond 09.40 uur kreeg de politie de melding dat er modeltreinen midden in een weiland stonden. Ter plekke troffen agenten de drie gestolen stoomlocomotieven met bijbehorende wagons aan. Het speciale bijbehorende gereedschap en de rails waren niet meer aanwezig. Bij de treinen werd een bordje gevonden met de tekst ‘Bel de politie’. Het was de persoon of personen die de wagons hier plaatsten, er blijkbaar aan gelegen dat de modeltreinen weer bij de rechtmatige eigenaar terecht kwamen. De politie heeft dezelfde dag de treinen overgedragen aan de opgetogen eigenaar uit Hilversum.

Oproep getuigen

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 januari werd uit een afgesloten schuur aan de Eikbosserweg in Hilversum een unieke collectie stoomtreinen, rails, wagons en speciaal gereedschap gestolen door onbekende daders. De politie zet het onderzoek voort en roept getuigen die in de omgeving van de Geerenweg iets verdachts hebben gezien in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari of in de vroege ochtend gezien, om contact op te nemen met de politie. Personen met meer informatie kunnen eveneens contact opnemen met de politie in Hilversum of Baarn via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):