donderdag, 22. mei 2014 - 22:59 Update: 03-07-2014 0:36

Daders liquidatie Gwenette Martha gevlucht in zwarte BMW

foto van afrekening Amstelveen | fbf
Foto: fbf
Daders liquidatie Gwenette Martha gevlucht in zwarte BMW
Daders liquidatie Gwenette Martha gevlucht in zwarte BMW
Amstelveen

In Amstelveen heeft donderdagavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen. De politie heeft vrijdag bevestigd dat het om de 39-jarige topcrimineel Gwenette Martha gaat.

De schietpartij vond plaats rond 22.15 uur op de hoek van de Van Spaenstraat met de Amsterdamseweg. Er zou volgens omstanders zijn geschoten met een automatisch wapen. Een aantal kogels heeft ook omliggende woningen en auto's beschadigd. 

Volgens de politie zouden er drie verdachten betrokken zijn bij de liquidatie die in het zwart gekleed waren en gezichtsbedekking droegen. Deze vluchtten in een zwarte BMW over de Amsterdamseweg en reden weg in de richting van de Kalfjeslaan. In Diemen is rond 22.30 uur de vluchtauto van de verdachten uitgebrand terug gevonden.

Eerdere poging tot liquidatie
Op 27 december 2013 is al eerder een poging gedaan om Gwenette Marha te liquideren. Rond 19.00 uur liep hij over de Amstelveenseweg in Amsterdam toen iemand op hem probeerde te schieten. Het vuurwapen van de schutter weigerde en Martha ging met zijn belager in gevecht. Deze vluchtte hierna. 

In de onderwereld kwam in 2012 een reeks van liquidaties opgang nadat een vriend van Martha, Najeb Bouhbouh, in Antwerpen om het leven werd gebracht. Volgens justitie zou Benaouf A. achter deze liquidatie zitten. Twee weken na deze liquidatie werd Gwenette Matha en enkele andere opgepakt op De Dam. Zij hadden vuurwapens, kogelwerende vesten en vermommingen bij zich. Ook werd een briefje gevonden met hierop een kenteken van een voertuig waar Benaouf A. zich regelmatig in verplaatste.

De schietpartij in de Staatsliedenbuurt waarbij twee Marokkaanse jongens om het leven kwamen zou een vergelding zijn geweest voor de moord op Najeb Bouhbouh. Benaouf A wist aan deze liquidatie te ontsnappen.