vrijdag, 6. juni 2014 - 10:14 Update: 03-07-2014 0:35

Dagproductie industrie blijft groeien

Dagproductie industrie blijft groeien
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 2,1 procent hoger dan in april 2013. Dit heeft het CBS bekend gemaakt. Vanaf oktober 2013 lag de productie van de industrie onafgebroken hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat is in lijn met het gestaag toegenomen vertrouwen van de producenten in de industrie sinds eind 2012, waarover het CBS onlangs publiceerde. Het toegenomen vertrouwen is terug te zien in de bezettingsgraad van de industrie, die al een jaar toeneemt. Verder namen in de eerste maanden van dit jaar ook de investeringen in productiecapaciteit toe (machines, installaties, computers).

Productiegroei in bijna alle branches
Van de vier grootste branches in de industrie produceerde alleen de voedings- en genotmiddelenindustrie minder dan een jaar eerder (1,4 procent). De productiestijging in de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofverwerkende industrie , de elektrotechnische en machine-industrie, en de basismetaal- en metaalproductenindustrie bedroeg respectievelijk 5,8, 2,1 en 3,1 procent. Samen maken deze vier branches bijna driekwart van de industrie uit.

Categorie:
Tag(s):