maandag, 2. juni 2014 - 9:19 Update: 03-07-2014 0:35

Dakloos stel simuleert ongeval voor onderdak

foto van aanrijding | fbf
Foto: Bart Meesters
's-Hertogenbosch

Maandag rond 02.30 uur rukten politie en ambulance uit voor een ongeval op de Jan Schofferlaan, waarbij een voetganger door een scooter zou zijn aangereden en gewond was geraakt. Na onderzoek bleek echter dat het ongeval door betrokkenen was verzonnen. De politie hield vier betrokkenen aan.

Valse melding ongeval
Toen de hulpdiensten op de plaats van het vermeende ongeval kwamen leek een 20-jarige man uit Gemert mogelijk zwaar gewond te zijn geraakt nadat hij volgens zijn 18-jarige vriendin uit Rosmalen en getuigen door een scooterrijder was aangereden. Die bestuurder was er volgens verklaringen daarna vandoor gegaan. Het slachtoffer werd, ondanks dat hij geen uiterlijke verwondingen had, voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Opvallend genoeg vonden specialisten van de afdeling verkeersongevallenanalyse geen enkel spoor van een aanrijding.

Slaapplaats gezocht
Politiemensen herkenden het slachtoffer, zijn vriendin en de kennelijke getuigen omdat zij eerder die nacht aan het Bossche politiebureau waren geweest. Zij waren op zoek naar een slaapplaats, omdat ze volgens eigen zeggen uit de opvang waren gezet. Nadat agenten later in het ziekenhuis een hartig woordje met de Rosmalense vrouw hadden gesproken, kwam de aap uit de mouw. Er bleek geen ongeval te zijn geweest en haar vriend had zijn mogelijke verwondingen gesimuleerd. Het tweetal hoopte zo een slaapplaats in het ziekenhuis te bemachtigen nadat ze op het politiebureau nul op rekest hadden gekregen. De zogenaamde getuigen, een 18-jarige man en een 20-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch, hadden valse verklaringen afgelegd om hen te helpen. Dit tweetal werd aan het begin van de maandagochtend afzonderlijk aangehouden in woningen in 's-Hertogenbosch. Het viertal zit vast.

Provincie:
Tag(s):