vrijdag, 27. juni 2014 - 13:30 Update: 03-07-2014 0:34

Daling aantal WW-uitkeringen aan jongeren

Foto van geld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van geld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

In de eerste vier maanden van 2014 is het aantal jongeren met een WW-uitkering met 7.000 gedaald tot 31.000. Dit blijkt uit de Basiscijfers Jeugd die SBB en UWV vandaag hebben uitgebracht. Uit de cijfers blijkt ook dat mbo-gediplomeerden vaker een vervolgstudie kiezen in plaats van zich aan te bieden op de arbeidsmarkt.

Het aantal lopende WW-uitkeringen aan jongeren tot 27 jaar daalde in de eerste vier maanden van dit jaar met bijna 7.000 (-17%) tot 31.000, zo blijkt uit cijfers van UWV. Daarmee is het aantal WW-uitkeringen weer terug op vrijwel hetzelfde niveau als een jaar geleden. Het aantal uitkeringen aan jongeren daalde in alle regio’s. In de regio’s Drenthe en Friesland was de afname van het aantal lopende WW-uitkeringen met meer dan 30 procent relatief het grootst. Ook het aantal nieuwe uitkeringen aan jongeren daalde in de eerste vier maanden van dit jaar.

UWV verstrekte 40.000 nieuwe uitkeringen, bijna 1.500 minder dan vorig jaar. De afname was het sterkst vanuit de bouwnijverheid en de uitzendbedrijven, de sector die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de nieuwe WW-uitkeringen. In de gezondheidszorg, welzijn en cultuur was juist sprake van een toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen.

Categorie:
Tag(s):