zondag, 2. november 2014 - 17:09 Update: 02-11-2014 20:35

'De VN-organisatie IPCC wil dat het gebruik van fossiele brandstoffen in 2100 totaal is uitgebannen'

Stoppen met gebruik van fossiele brandstoffen in 2100
Foto: Archief EHF
Kopenhagen

Onderzoekers stellen in een VN-rapport dat landen op den duur volledig moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen.

De VN-organisatie IPCC wil dat het gebruik van  fossiele brandstoffen in 2100 totaal is uitgebannen. Dit zou noodzakelijk zijn om verder opwarming van de aarde te voorkomen. Als we de fossiele brandstoffen niet zouden uitbannen zou volgens de VN-wetenschappers zware, onherstelbare schade aan de aarde worden toegebracht. Er moet ingegrepen worden om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dat zou betekenen dat er volledig moet worden overgeschakeld op bijvoorbeeld zonne-energie en kernenergie.

VN-chef Ban-ki-moon vindt dat de wetenschappers een duidelijke boodschap hebben en dat er nu iets moet gebeuren.Volgens hem kost niets doen meer dan wel ingrijpen.

Het rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) werd vandaag gepresenteerd in Kopenhagen, na een week van zware discussie tussen wetenschappers en regeringsvertegenwoordigers. In het IPCC werken wetenschappers uit verschillende landen samen onder leiding van de VN.

Categorie: