maandag, 18. augustus 2014 - 18:47 Update: 18-08-2014 20:06

De zomer van 2014 lijkt voorbij

De zomer van 2014 lijkt voorbij
Foto: fbf
De Bilt

Het lijkt gedaan met de zomer. Hebben we lange tijd prachtig mooi weer gekend, nu lijken we ons op te kunnen gaan maken voor een aanhoudend koeler weertype.

Was het vandaag wisselend bewolkt en van tijd tot tijd buien, in de loop van de avond neemt de buiigheid tijdelijk af. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer krachtig. De wind neemt langzaam af, het eerst in het zuiden. In het noordelijk kustgebied blijft de wind echter (vrij) krachtig.

Vannacht trekken er van het westen uit opnieuw enkele actievere buien over het land, lokaal met onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14 graden aan zee tot lokaal 8 in het binnenland. De wind is overwegend zuidwestelijk en zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en blijft het buiig, waarbij de kans op onweer kleiner wordt. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17 graden. De wind is westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vooruitzichten
De vooruitzichten van het KNMI voorspellen een einde aan het mooie warme zomerse weer. Het wordt aanhoudend koel weer met af en toe zon, maar geregeld ook buien.

Provincie:
Tag(s):