dinsdag, 29. juli 2014 - 19:55 Update: 29-07-2014 20:17

Den Bosch schorst medewerker na opmerking over vliegramp MH17

Den Bosch

De gemeente Den Bosch heeft een medewerker geschorst nadat hij maandag onder de valse naam Mehmet Esmer kwetsende uitspraken had gedaan via een persoonlijke social media account over de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig MH17. Dit meldt de gemeente dinsdag.

'280 Hollanders minder', zou de man onder meer hebben geschreven met daarachter een smiley. De gemeente Den Bosch heeft direct afstand genomen van zijn uitspraken. Betrokkene schaadt de goede naam van de gemeente Den Bosch door zich ten onrechte voor te doen als ambtenaar en het gemeenlijk logo te misbruiken.

Er zijn nu sterke aanwijzingen dat de naam Mehmet Esmer een valse naam is van een persoon die werkzaam is als WSW-er bij Weener XL van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Weener XL is het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. 

De gemeente heeft aangifte gedaan van smaad en laster bij de politie en betrokken medewerker is hangende het onderzoek met onmiddellijke ingang geschorst. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek volgen nadere passende maatregelen tegen de betrokken medewerker.

Provincie: