maandag, 25. augustus 2014 - 17:05 Update: 25-08-2014 17:14

Den Haag en politie in gesprek met organisatoren demo 20 september

Den Haag en politie in gesprek met organisatoren demo 20 september
Foto: Archief EHF
Den Haag

Deze week starten vertegenwoordigers van de gemeente en de politie in Den Haag met gesprekken met een zevental organisatoren, die te kennen hebben gegeven op 20 september in Den Haag te willen demonstreren. Dit heeft de gemeente maandag bekendgemaakt.

Tijdens deze gesprekken, die overigens altijd worden gevoerd als een demonstratie wordt aangemeld, wordt geïnventariseerd op welke wijze de organisatoren hun demonstratie zouden willen vormgeven.

Gemeente en politie zullen zich bij de gesprekken laten leiden door het besluit van de burgemeester om voorlopig in beginsel geen demonstraties toe te laten in woonwijken. Dat besluit en de achtergronden zijn te lezen in de brief met bijlage die op 20 augustus aan de gemeenteraad werd gezonden.

De nu aangemelde zeven demonstraties worden elk apart besproken, maar besluiten worden uiteraard in samenhang met elkaar genomen. Dat betekent dat alle organisatoren op een nog nader te bepalen datum van gemeente en politie vernemen wat kan en wat mag tijdens hun demonstratie.

Provincie: