zaterdag, 16. augustus 2014 - 23:00 Update: 17-08-2014 13:19

Depay veegt met PSV met 6-1 NAC van de grasmat

Depay excelleert tegen NAC
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV heeft het thuispubliek vanavond goed vermaakt.

Na een benauwde slotfase in de eerste helft, waar NAC de 2-2 had moeten maken, walsten de Eindhovenaren na rust over de provinciegenoten heen. Uiteindelijk liet PSV het bij 6-1. Memphis Depay blonk uit met twee goals en goed voorbereidend werk bij drie andere doelpunten.

Trainer Phillip Cocu ruimde een basisplaats in voor verdedigers Karim Rekik en Santiago Arias. In de beginfase werden de PSV'ers even op de proef gesteld. Via Adnane Tighadouini en Kingsley Boateng kwamen de Brabanders in de buurt van keeper Jeroen Zoet, maar tot doelpunten leidde dat niet. De eerste goede aanval van PSV was wel meteen raak. Georginio Wijnaldum passeerde doelman Jelle ten Rouwelaar na goed voorbereidend werk van Luuk de Jong en Memphis Depay.

Kort daarna viel er weer wat te juichen voor het thuispubliek. Debutant Aleksander Damcevski passeerde zijn eigen keeper na een strakke voorzet van Arias. De aangever vertolkte luttele minuten later echter een negatieve hoofdrol. De Colombiaanse rechtsback haalde de doorgebroken Erik Falkenburg onderuit in de zestienmeter, maar kreeg slechts geel van scheidsrechter Bas Nijhuis. Tighadouini verzilverde het buitenkansje voor NAC.

PSV had mazzel dat het met 2-1 de rust in ging, want NAC kon twee levensgrote kansen niet omzetten in doelpunten. Eerst bracht Zoet redding op een knappe inzet van doelpuntenmaker Tighadouini, later zag de doelman tot zijn geluk een inzet van Boateng naast het doel eindigen.

De gevaarlijkste man aan Bredase zijde, Tighadouini, werd na rust vervangen door Sarpong. Vanaf de kant zag hij dat PSV het flink op zijn heupen kreeg. Na een geweldige kans voor NAC'er Matic, waarop Zoet opnieuw redding had, was het Memphis Depay die een vrije trap uitstekend binnenschoot. Locadia bracht de stand een minuut later op 4-1 met een harde knal na een hakje van Luuk de Jong. Dik tien minuten na rust lag ook de vijfde erin. Locadia werd aangespeeld door Depay en bediende Wijnaldum, die zijn tweede van de avond maakte.

Depay maakte er na 72 minuten zelfs 6-1 van. Opnieuw krulde hij een vrije trap langs de muur en doelman Ten Rouwelaar. Kort daarna kreeg uibtblinker Wijnaldum een publiekswissel. Debutant Rai Vloet kwam voor Wijnaldum in de plaats.