maandag, 14. april 2014 - 8:59 Update: 03-07-2014 0:38

Dertien mensen gewond bij grote brand Rotterdam

foto van brandweer | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

Maandagochtend heeft een grote brand gewoed in een pand aan de Jan Porcellisstraat in Rotterdam-West. Zo'n twintig woningen zijn ontruimd. Dertien bewoners zijn in het ziekenhuis geweest voor rookinhalatie.

De brand begon op de begane grond in een bedrijfspand. De vlammen sloegen al snel door naar de bovengelegen verdiepingen. De bewoners van het pand en de naastgelegen panden zijn ontruimd. Dertien bewoners moesten voor controle naar het ziekenhuis omdat zij rook hadden ingeademd. Twaalf daarvan mochten na een controle gelijk weer vertrekken. Zij werden opgevangen in een nabij gelegen sporthal waar ook al de overige bewoners zonder klachten waren opgevangen.

Rond half zeven was de brandhaard op de begane grond uit. De brandweer is daarna nog enige tijd bezig geweest om de rest van het pand te controleren op eventuele verborgen brandhaarden. Even na half negen gaf de brandweer het sein brandmeester. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Politie doet onderzoek.

Door de brand is de 1e Middellandstraat enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Ook tramlijn 21, 23 en 24 zijn omgeleid.