dinsdag, 2. september 2014 - 15:05

Dertig maanden cel voor ondergronds drugslab

Dertig maanden cel voor ondergronds drugslab
Knegsel

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 40-jarige man uit Knegsel veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. De man maakte zich schuldig aan het vervaardigen van synthetische drugs en het treffen van voorbereidingen om deze drugs te maken. Ook had hij drie verboden vuurwapens en muniti

De politie deed op 14 februari van dit jaar een inval op het terrein van de verdachte in Knegsel. Daar werd een verscholen ondergrondse ruimte aangetroffen met een laboratoriumopstelling, grond- en hulpstoffen en recepten om synthetische drugs te produceren. Daarnaast werden er een pistool, een revolver en een geweer gevonden.
 
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte eerder is veroordeeld voor overtreding van de Opiumwet. Bovendien heeft de verdachte schade toegebracht aan het milieu. Uit nader onderzoek van de bodem rondom de kelder is namelijk gebleken dat de grond afvalstoffen bevat als aceton en methanol. Die stoffen zijn bedreigend voor de bodem en het grondwater. De rechtbank houdt er in het voordeel van de verdachte rekening mee dat de laboratoriumopstelling een niet bijzonder professionele indruk maakte en dat onduidelijk is gebleven wat de omvang van de productiecapaciteit is geweest.
 

Provincie: