woensdag, 2. april 2014 - 11:27 Update: 03-07-2014 0:39

Dierenpolitie neemt zes sterk verwaarloosde pony’s in beslag

Foto van pony's | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Eibergen

Op dinsdag 1 april heeft de dierenpolitie in het buitengebied van Eibergen zes zwaar verwaarloosde pony’s in beslag genomen.

De dieren zijn op een ander adres ondergebracht en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sterk vermagerd

De politie kreeg via de dierenbescherming een melding, dat er in een wei bij een woning in het buitengebied een aantal sterk vermagerde paarden en pony’s stond. De dierenpolitie stelde een onderzoek in en vooral een zestal pony’s was er slecht aan toe. Eén van de dieren zakte tijdens het onderzoek door de dierenarts zelfs door zijn hoeven. Ook de huisvesting van de dieren was slecht en op het erf werden diverse kadavers van dode kippen en ratten aangetroffen.

Bestuursdwang

Besloten werd bestuursdwang toe te passen. De dieren zijn naar een opvangadres elders in het land gebracht en worden weer ‘opgelapt’. De huisvesting moet worden aangepast en voor de achtergebleven dieren wordt een voedingsadvies gegeven, dat moet worden opgevolgd.

Controle

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij deze procedure wordt altijd na enige tijd een controle gehouden om te kijken hoe het met de achtergebleven dieren gaat en of de adviezen zijn opgevolgd.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):