donderdag, 21. augustus 2014 - 20:27 Update: 22-08-2014 12:32

Dinsdag nieuwe bijeenkomst voor nabestaanden MH17 in Nieuwegein

Opnieuw bijeenkomst nabestaanden MH17
Foto: YouTube
Nieuwegein

Aanstaande dinsdag zullen de nabestaanden van de MH17-vliegramp weer bijeenkomen in Nieuwegein.

Ze zullen dan bijgepraat worden over de identificatie van de lichamen van de slachtoffers, het onderzoek op de rampplek en het strafrechtelijk onderzoek. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie donderdag bekendgemaakt, zo meldt RTV Utrecht.

Tot nu toe is de helft van de slachtoffers geïdentificeerd. Dat zijn 149 van de 298 inzittenden.

Op maandag 21 juli, enkele dagen na de ramp in Oost-Oekraíne kwamen de nabestaanden ook bijeen in een Nieuwegeins Congrescentrum. Net als op  21 juli zal het ook dit keer gaan om een besloten bijeenkomst.

Minister Timmermans over de rampplek

Minister Timmermans laat op zijn Facebookpagina weten dat hij in Kiev inmiddels gesproken heeft met vertegenwoordigers van de OVSE en het Rode Kruis over de situatie in Oost-Oekraïne. Hij schrijft: Ook de mensen van de Nederlandse missie hebben mij bijgepraat. De situatie rond de crashsite van MH-17 blijft onverminderd zeer onrustig en gevaarlijk, er wordt hard gevochten. Wij zijn goed voorbereid om, zodra de situatie het toelaat, onze taak ter plekke voort te zetten. Daarom vind ik het ook belangrijk vandaag aan alle partijen duidelijk te maken dat Nederland vastberaden is en blijft om onze opdracht te vervullen.'

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):