zondag, 16. maart 2014 - 8:38 Update: 03-07-2014 0:40

Dode (19) en 16-jarige kritiek in ziekenhuis na auto te water

Foto van duiker | Archief MV
Foto: Archief MV

Op de Stadsweg vond in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij één dode viel en een zwaargewonde. Dit meldt de politie zondag.

Overleden
'Een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak te water. Daarbij is de bestuurder, een 19-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel, overleden. Een tweede inzittende, een 16-jarig meisje uit dezelfde woonplaats, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis', aldus de politie.

Omstreeks middernacht kreeg de meldkamer bericht over een voertuig te water. Ter plaatse lag een personenauto op zijn kop in de vaart. Politie en brandweer wisten twee inzittenden uit de auto te halen. Voor hen werd het mobiel medisch team (traumahelikopter) opgeroepen.

Beide slachtoffers waren niet aanspreekbaar en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De 19-jarige man is daar overleden. Een duikteam van de brandweer heeft nog enige tijd gezocht naar mogelijk andere slachtoffers, maar die werden niet aangetroffen.

Over aanleiding van het ongeval is op dit moment niets te melden. De politie is nog volop bezig met bergingswerkzaamheden en onderzoek naar de toedracht. In verband met deze werkzaamheden zal de Stadsweg tussen Rouveen en Hasselt nog zeker enige uren deels afgesloten zijn.

Provincie: