maandag, 27. oktober 2014 - 7:44 Update: 27-10-2014 20:40

Dode vrouw in Eindhoven is 17-jarig meisje uit Geldrop; 22-jarige ex-vriend opgepakt

Dode vrouw aangetroffen; verdachte aangehouden
Foto: Archief FBF
Eindhoven

Het dodelijk slachtoffer dat zondagavond werd aangetroffen op de Vestdijk is een 17-jarig meisje uit Geldrop. De aangehouden verdachte is haar 22-jarige ex-vriend uit Heeze.

Vermist

Bij de politie kwam in de nacht van zaterdag op zondag de melding binnen dat het meisje niet thuis was gekomen na een avond stappen. Door de politie werd deze vermissing direct zeer serieus genomen en er werd een zoektocht opgestart. Aan de hand van de onderzoeksgegevens trof de politie haar lichaam uiteindelijk zondagavond aan op de Vestdijk. Zij is door geweld om het leven gebracht.

Aanhouding
Daarop werd direct een Team Grootschalig Optreden ingericht, waarbij 25 rechercheurs aan de zaak werken. De 22-jarige man uit Heeze meldde zichzelf uiteindelijk rond 20.30 uur op het politiebureau aan de Mathildelaan. Daar werd hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en zal later deze week bij de Rechter Commissaris in Oost-Brabant worden voorgeleid.

5 VWO
Het meisje was een leerlinge van het Sint Joris College. Zij zat in het vijfde jaar van het VWO. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Sectordirecteur Toos Michon noemt het een afschuwelijk en intens triest bericht en laat aan de media weten dat Iedereen op de school aangeslagen is en dat de vlag halfstok hangt. Tegen Omroep Brabant zegt ze: 'Er is geschokt gereageerd op de school. We hebben extra begeleiding ingezet van zorgleraren om leerlingen te ondersteunen.'

 

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):