donderdag, 24. april 2014 - 20:21 Update: 03-07-2014 0:37

Donderdagavond was zwaarste avondspits van 2014: 356 km file

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Weggebruikers in het hele land kregen donderdag tijdens de avondspits te maken met lange files.

Op het drukste moment stond er 356 kilometer verkeer stil. Dat maakte het de drukste avondspits van 2014. Oorzaak is het slechte weer en een flink aantal ongevallen. Rond 19:30 uur waren de grootste problemen opgelost. Dit meldt de VerkeerisInformatieDienst (VID) donderdagavond.

Met name rondom Utrecht was het erg druk. Hagelbuien zorgden voor flinke files op de A27 en de A28. Op de A28 bij De Uithof was een rijstrook afgesloten omdat er veel water op de weg lag. Ook op de A2 was  er geen doorkomen meer aan. Op de rijbaan vanuit Utrecht naar Den Bosch stond  liefst 22 kilometer file voor het knooppunt Deil. Een grootschalige  politiecontrole zorgde voor 12 kilometer file bij Breukelen. Veel verkeer werd daar van de weg gehaald.

Het begin van de avondspits begon ook al bijzonder rommelig met ongevallen bij Amersfoort ( A1) en Rotterdam (A13, A20). Hoewel de wegen daar weer vrij waren, stonden er nog lange tijd flinke files. Vorige week donderdag was het ook al opvallend druk tijdens de avondspits. Toen werd er op de piek 331 kilometer file gemeten.

Update 19:31 uur

De meeste files zijn inmiddels opgelost. Rondom Utrecht rijdt het op veel plaatsen nog wel langzaam. Dat zijn nog altijd de naweeen van het slechte weer.

Update 20:08 uur

De avondspitsfiles zijn opgelost, maar het slechte weer blijft zijn tol eisen. Op de A28 bij Nunspeet zorgt een enorme plas water voor gevaarlijke rijomstandigheden. Op de rijbaan richting Zwolle is de vaart er volledig uit in 6 kilometer file.

 

Provincie:
Tag(s):