maandag, 21. juli 2014 - 14:03 Update: 21-07-2014 17:36

Dood Joop Kusters (19) op A73 was geen misdrijf

OM:Omgekomen jongen (19) A73 geen misdrijf
Horst

Het dodelijke ongeval van de 19-jarige Joop Kusters, die in de Koningsnacht op de A73 is overleden nadat hij door verschillende auto’s werd overreden, is geen misdrijf.

Tot die conclusie komt het Openbaar Ministerie na onderzoek in samenwerking met de Eenheid Limburg van de Nationale Politie. 

‘Het OM heeft daarom het onderzoek naar de dood van de jongen afgerond’, aldus het OM. 

De 19-jarige Joop kwam op 26 april 2014 om het leven toen  hij op de A73 bij Horst door verschillende auto's werd overreden. Hij was uit geweest in Horst en op de terugweg naar huis.

Politie en justitie hebben meer dan uitgebreid onderzoek gedaan in deze zaak, om alle vraagtekens die er bij de nabestaanden en vrienden van Joop leefden, te kunnen wegnemen. Dit is helaas niet helemaal gelukt, een korte  tijdspanne voor het ongeval blijft niet ingevuld.

De plaatst waar Joop werd aangetroffen is  uitgebreid onderzocht, er zijn er veel getuigen gehoord, camerabeelden uitgelezen en alle mogelijke scenario's onderzocht. Joop had alcohol gedronken, maar in zijn bloed zijn geen andere stoffen  aangetroffen die van invloed kunnen zijn geweest. De vraagpunten van de ouders en vrienden zijn in het onderzoek meegenomen.

Uit dit alles komt echter geen strafbaar feit naar voren, dat de aanleiding zou zijn van dit treurige ongeval. Omdat er geen sprake is van een strafbaar feit, blijft het dossier vanwege privacywetgeving bij de politie en kan het niet aan derden worden verstrekt. Politie en justitie hebben gesprekken gevoerd met de nabestaanden van Joop om op zo veel mogelijk van hun vragen antwoord te kunnen geven.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):