woensdag, 4. juni 2014 - 12:39 Update: 03-07-2014 0:35

Doorrijder die kinderen achterliet aangehouden

MV Blik op Nieuws
Foto: MV Blik op Nieuws
Nijmegen

De politie heeft maandagavond een 52-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man werd sinds 19 mei door de politie gezocht in verband met doorrijden na aanrijding. De auto waarin hij zat zaten ook twee kinderen.

Een 28-jarige man uit Nistelrode, bestuurder van de andere auto waar hij tegen aan was gereden, raakte gewond en zijn auto zwaar beschadigd.

Maandag 19 mei omstreeks 21.15 uur zagen surveillerende agenten op de Koninginnelaan een voertuig rijden waarvan bekend was dat deze eerder met valse kentekens reed. De bestuurder negeerde stoptekens van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Neerboschebrug reed de bestuurder achter op een ander voertuig, maar ging er snel vandoor na de aanrijding.

Het voertuig werd even later met forse schade aangetroffen op de Hillekensacker in Nijmegen. De bestuurder was er rennend vandoor gegaan met achterlaten van de beschadigde auto. Agenten troffen in de auto twee kleine kinderen van 4 en 5 jaar oud aan die achter waren gelaten. De kinderen werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de verdachte verhoord en dinsdag in de loop van de dag heengezonden.

Provincie:
Blik op 112: