zondag, 28. september 2014 - 16:46 Update: 29-09-2014 9:02

Drie doden en vijf zwaargewonden bij ongeluk met monstertruck

Dode en tientallen gewonden bij ongeluk met monstertruck
Foto: Still Youtube
Haaksbergen

Bij een evenement in Haaksbergen met een monstertruck zijn zondagmiddag drie personen om het leven gekomen, waaronder een kind. Daarnaast zijn enkele tientallen personen gewond geraakt. Loco-burgemeester Van Vlaanderen: 'Een mooie feestelijke middag is geëindigd in een drama. Dit is een ramp voor Haaksbergen.'

Update 20.00 uur: Burgemeester Gerritsen verklaarde tijdens persconferentie dat 3 doden, 5 zwaargewonden en 18 licht gewonden zijn gevallen. Gerritsen sluit niet uit dat het dodental kan stijgen. 

Op vragen over veiligheid en wat er in de vergunning van het evenement stond wordt geen antwoord gegeven door de burgemeester. 

Update 19.35 uur: De Onderzoeksraad voor Veiligheid is op de plaats van het ongeval aangekomen. De onderzoekers gaan een oriënterend onderzoek doen. 

Update 19.00 uur: De bestuurder van de monstertruck is aangehouden. Volgens de politie is dit een standaard procedure. 

Update 18.10 uur: Naasten en verwanten van betrokkenen kunnen voor informatie bellen naar ANWB 088-269000. Ook is de website 'Ik ben veilig' geopend. 

Update 18.00 uur: De organisatie van het evenement laat weten dat vermoedelijk het gaspedaal van de monstertruck blijven hangen

Update: 17.30 uur: In het Medisch Spectrum Twente (Enschede) is het noodplan in werking getreden. Het ziekenhuis roept alle vrije artsen en verpleegkundigen op om naar het ziekenhuis te komen.

Het ongeval
Op het Stationsstraat vond een AutoMotorSportief evenement plaats waarbij een monstertruck over een aantal auto's heen reed. Hierna wilde het gevaarte een bocht maken maar reed op het publiek in. Verschillende personen kwamen onder de truck terecht en raakten zwaargewond.

Volgens de organisatie van het evenement zijn de veiligheidsvoorschriften met extra marge in acht genomen.


Provincie:
Blik op 112: