woensdag, 9. juli 2014 - 13:08

Drie hennepkwekerijen geruimd

hennepteelt
Foto: Archief MV
Roosendaal

De politie ruimde dinsdag 8 juli 2014 drie hennepkwekerijen in de Roosendaal, Oudenbosch en Sint Willebrord.

In een speciaal ingerichte ruimte in een woning aan de Rontgenstraat in Roosendaal vonden agenten een hennepkwekerij met 48 planten. De 53-jarige bewoonster is aangehouden. Na verhoor mocht zij naar huis. 
 

Een 34-jarige man uit Oudenbosch werd gearresteerd nadat in zijn woning in de Sint Annastraat een in werking zijnde hennepkwekerij werd gevonden. Op de bovenverdieping stonden 239 hennepplanten. Na verhoor mocht de man naar huis. 

In een garage van een woning aan de Roosendaalseweg (Sint Willebrord) werd een hennepkwekerij met 240 hennepplanten geruimd. De aanwezige personen in de woning (3 vrouwen en een man). De verdachten werden verhoord en daarna mochten zij naar huis.

Ontmanteling

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de hennepkwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Tips:0900-8844

De politie, het openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112: