zondag, 30. maart 2014 - 20:17 Update: 03-07-2014 0:39

Drie motorrijders dood in een weekend

foto van motorrijder | fbf archief
Foto: fbf archief
Nederland

Eindelijk maar toch, het voorjaar lijkt met het mooie weer van de laatste dagen in aantocht. Hét moment voor veel motorrijders om hun stalen ros weer van stal te halen en de weg op te gaan. Helaas gebeuren er in het voorjaar vaak ongelukken met motorrijders, waarvan meerdere met dodelijke afloop.

In de afgelopen weken alleen al zijn veel motorrijders verongelukt terwijl de zomer nog moet beginnen. Alleen dit weekend al vielen er twee doden en vele gewonden bij ongevallen waarbij motoren betrokken waren.

Zo kwam zaterdag in Diessen een 27-jarige motorrijder om het leven na een aanrijding met een personenauto en raakte in Almere zaterdag een motorrijdster ernstig gewond na een eenzijdige aanrijding op de vluchtstrook. Een 44-jarige man kwam zaterdag in Eemnes om het leven nadat hij met zijn motor tegen een geparkeerd busje op de Maalderij botste.


Zondag is bij een ernstig ongeval in Tilburg een 29-jarige motorrijder omgekomen. Rond 16:00 uur verloor de man de controle over zijn motorfiets en ging met een hoge snelheid onderuit. Hij heeft daarbij een lichtmast geraakt. De motorrijder raakte zwaar gewond en overleed ter plaatse.

De politie waarschuwt motorrijders dan ook goed voorbereid op pad te gaan. Zeker nu automobilisten weer moeten wennen aan motoren in het verkeer.

Provincie:
Tag(s):