zondag, 1. juni 2014 - 12:11 Update: 03-07-2014 0:35

Drie Satudarah-leden vast na schietpartij Kruitlaan

Foto van agenten in donker op straat | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

Zaterdagavond heeft de politie vier mannen aangehouden, waaronder een lid van motorclub Satudarah, voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident op de Kruitlaan in Groningen. Dit meldt de politie zondag.

'Bij het schietincident raakte een 25-jarige man uit Amsterdam gewond. Hij werd na medische behandeling aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook drie mannen uit Appingedam (21, 26 en 28 jaar) werden ingerekend voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident', aldus de politie.

De Amsterdammer wist zelf naar het ziekenhuis in Groningen te gaan. De man werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn beenverwonding. Hij mocht daarna het ziekenhuis verlaten. Uit onderzoek bleek dat op de Kruitlaan en omgeving een gewelddadige confrontatie tussen twee groepen had plaatsgevonden. De 25-jarige werd daarom aangehouden voor geweldpleging.

Satudarah
Vlak na het incident werden ook, op aanwijzing van bewakingspersoneel van het UMCG in Groningen twee mannen uit Appingedam (26 en 28 jaar) aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Ook volgde op aanwijzing van een getuige een vierde aanhouding.

Een 21-jarige man uit Appingedam wordt ervan verdacht dat hij na het schietincident een mes op de Kruitlaan had verstopt. Het mes werd aangetroffen en in beslag genomen. De Damster werd ingesloten voor wapenbezit en voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Eén van de Appingedamsters is lid van motorclub Satudarah, terwijl de twee andere verdachten lid zijn van de supportclub van Satudarah.

Sporenonderzoek
Alle verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden zondag gehoord over hun betrokkenheid. De politie heeft ter plekke in de Kruitlaan een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook onderzoekt de politie wat de achtergrond van de confrontatie kan zijn geweest. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

 

Provincie: