vrijdag, 16. mei 2014 - 16:07 Update: 03-07-2014 0:36

Drietal ramt politieauto na ramkraak computerwinkel

Foto van politie in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Steenwijk

Drie ramkrakers hebben vrijdagochtend op de vlucht een politieauto geramd in Steenwijk. Dit meldt de politie vrijdag.

'De drie verdachten konden vrijdagmorgen vroeg aan de Ds. Hylkemaweg in Giethoorn en op het K.C. van der Wolfpark in Wanneperveen worden aangehouden. Het gaat om drie Amsterdammers van 23 jaar', aldus de politie.

Het drietal is aangehouden voor een inbraak in een computerzaak aan de Kornputsingel, eerder op de dag, in Steenwijk. De aanhoudingen konden plaatsvinden na tips op drie achtereenvolgende Burgernetmeldingen.

Politieauto geramd
Rond 04.20 uur kwam er bij de politiemeldkamer een inbraakalarm van de betreffende zaak binnen. Toen politiemensen bij de winkel kwamen stapten drie mannen in een auto en gingen er vandoor. Daarbij ramden zij een politieauto. In hun auto hadden zij al de nodige apparatuur ingeladen. De auto werd later aangetroffen in de omgeving Giethoorn. Na afgrendeling van het dorp en een ingestelde zoeking met diverse politie-eenheden werden twee van hen in een tuin ingerekend.


Enkele uren later kwam bericht van een man in een korte broek en wit T-shirt met rastahaar in de omgeving van Wanneperveen, die aan de inbraak gelinkt kon worden. Naar hem is nog enige tijd gezocht, waarbij o.a. een politiehelikopter is ingezet. Hij werd onder een dekzeil aangetroffen. Bij de inbraak is forse schade aangericht aan het winkelpand en aan de inventaris.

Tegen de mannen, die zijn ingesloten, is een onderzoek gestart.