vrijdag, 13. juni 2014 - 11:48 Update: 03-07-2014 0:34

Dronken automobilist ramt politieauto

Foto van logo politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Een 29-jarige man uit Breda is vannacht op de Backer en Ruebweg aangehouden. Hij negeerde in Teteringen een stopteken waardoor politieagenten een achtervolging inzetten. Op de Konijnenberg botste de bestuurder met hoge snelheid op een politieauto die de weg had geblokkeerd.

In de nacht van donderdag 12 en vrijdag 13 juni negeerde rond 05:00 uur in Teteringen een man in een Citroën een stopteken van politieagenten. Hij ging er met grote snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in richting de Backer en Ruebweg en riepen de hulp van collega's in. Andere agenten plaatsten hun politieauto midden op de weg Konijnenberg en gaven een stopteken aan de bestuurder van de Citroën. De automobilist verminderde echter geen vaart en ramde het politievoertuig aan de voorzijde.

Dronken
De Citroën kwam een stukje verder bij een benzinestation aan de Backer en Ruebweg tot stilstand en de 29-jarige man uit Breda werd daar door de politie gearresteerd. De verdachte werd aangehouden voor het negeren van een stopteken, diverse verkeersovertredingen en het opzettelijk rammen van een politievoertuig. Ook bleek dat de bestuurder met drank op achter het stuur zat, want hij had 2,5 keer meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Provincie:
Blik op 112: