woensdag, 22. oktober 2014 - 14:10 Update: 22-10-2014 15:55

Drugsgebruik oorzaak overlijden twee dancefeest-doden

Sectie dancefeest-doden wijst op drugsgebruik
Foto: Bon
Amsterdam

Uit sectie op de lichamen van de twee mannen die het afgelopen weekend vermoedelijk overleden als gevolg van drugsgebruik tijdens aanwezigheid op één van de feesten van het Amsterdam Dance Event is gebleken dat hun overlijden veroorzaakt is door orgaanfunctiestoornissen vermoedelijk veroorzaakt door drugsgebruik. Dit meldt de politie woensdag.

‘Om welke drugs het gaat en of het gaat om vervuilde drugs zal toxicologisch- en bloedonderzoek moeten uitwijzen. Dat aanvullende onderzoek is inmiddels gelast door de officier van justitie gekoppeld aan deze zaak’, aldus de politie. Uit verklaringen rondom de slachtoffers, die 21 en 33 jaar oud waren, is gebleken dat degene die de drugs verkocht zou hebben aan de slachtoffers niet één en dezelfde persoon is geweest.

Informatie over verkopers

De recherche roept iedereen op om contact op te nemen met het team wanneer zij kennisdragen of informatie hebben over wie de diverse verkopers zijn geweest. Daartoe kan contact worden opgenomen met het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem kan dat via Bel M op 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):