vrijdag, 4. juli 2014 - 20:04 Update: 05-07-2014 9:09

Duitsland klopt Frankrijk ondanks griepvirus

WK, voetbal, Duitsland, Frankrijk
Braziliƫ

(ElfVoetbal) De eerste halve finalist is bekend. Duitsland heeft zich, na een 0-1 overwinning op Frankrijk, geplaatst voor de halve finale van het WK.

Duitsland begon de wedstrijd met veel druk op Frankrijk. Al in de 11e minuut kwam de ploeg via Mats Hummels op een voorsprong. De verdediger kopte een vrije trap van Toni Kroos in het doel.

Na de goal was het niet bepaald een groots spektakel. In de 33e minuut was Frankrijk dicht bij de gelijkmaker. Valbuena haalde van dichtbij uit. Neuer kon de bal echter wel stoppen. In de rebound ging de poging van Karim Benzema via Hummels over.

In de eerste helft was het niveau niet zoals men verwacht had. Duitsland had slechts één doelpoging. Dat leverde wel direct het doelpunt van Hummels op. Frankrijk had twee doelpogingen, maar dat was zonder resultaat.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd begonnen de verdedigers van Frankrijk wat slordiger te worden. Uiteindelijk kreeg Müller de bal, maar zijn poging ging naast.

De Duitsers konden in de 81e minuut de wedstrijd besilssen. Na goed terugleggen werd de bal gemist door Özil. Schürrle kreeg uiteindelijk nog een open doelkans, maar zijn poging kwam naast het doel.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd schoot Benzema nog een grote kans tegen de hand van Neuer. Frankrijk was in de tweede helft wel de gevaarlijkste ploeg, maar zonder echt goede uitgespeelde kansen.

Het was vooral een spannende wedstrijd. Qua voetbal was het niet heel erg hoogstaand. Voor de neutrale supporter geen bijzonder duel.