dinsdag, 1. juli 2014 - 7:47 Update: 03-07-2014 0:33

Duitsland door naar kwartfinale

foto van voetbalschoen | Greenpeace
Brazilië

(ElfVoetbal) Duitsland heeft zich maandagavond geplaatst voor de kwartfinales van het WK. De Duitsers hadden een verlenging nodig om zich te ontdoen van Algerije: 2-1.

In de beginfase kwamen de Duitsers enkele keren goed weg. Zo werd een doelpunt van Islam Slimani afgekeurd aangezien hij net buitenspel stond, terwijl in de twintigste minuut een schot van Faouzi Ghoulam nét voorlangs ging. Mario Götze echter leek in de slotfase van de eerste helft de openingstreffer op zijn slof te hebben, maar doelman Raïs M'Bohli redde één-op-één knap.

De tweede helft zakte het duel wat in. Duitsland leek niet bij machte om Algerije pijn te doen, terwijl de Algerijnen moe leken te zijn van het harde werken in de eerste helft. De ingevallen André Schürrle zorgde enkele keren voor gevaar met wat goede loopacties, maar echt in gevaar kwamen de Afrikanen niet.
Via uitbraken waren de Algerijnen zelfs twee keer gevaarlijk, maar de wankelende Duitsers hielden stand. Na tachtig minuten spelen kreeg Thomas Müller een open kopkans, maar ook deze werd gestopt door de Afrikaanse sluitpost M'Bohli. De 0-0 in de reguliere speeltijd betekende dus verlengen.

Na één minuut verlengen pakte Duitsland de voorsprong. Het team van bondscoach Joachim Löw zag André Schürrle van dichtbij de bal binnen tikken. De voorsprong van onze Oosterburen kwam in het restant van de verlenging niet meer in gevaar. Vlak voor het einde van de extra tijd maakte Mesüt Özil er zelfs nog 2-0 van, door een rebound binnen te tikken. Één minuut later scoorde Abdelmoumene Djabou nog de eretreffer: 2-1.
De Duitsers nemen het door de zege in de kwartfinale op tegen Frankrijk, dat eerder die avond Nigeria versloeg met 2-0.