vrijdag, 5. september 2014 - 12:58

Duo aangehouden voor reeds brandstichtingen in Beuningen

Duo aangehouden voor reeds brandstichtingen in Beuningen
Foto: Archief FBF
Beuningen

Na een reeks brandstichtingen in Beuningen en Ewijk woensdag- en dondernacht heeft de politie twee mannen opgepakt. Het gaat om een 20-jarige Beuninger en een 22-jarige man uit Ewijk. De twee werden in de nacht van donderdag op vrijdag in Beuningen op heterdaad betrapt.

In de nacht van woensdag op donderdag woedden er in Ewijk kort achter elkaar brandjes op het Schoolpad en op De Bas. Donderdagavond kort voor middernacht werd een kledingcontainer op het Julianaplein brandend aangetroffen. Alle brandjes bleken te zijn aangestoken.

Posten
In de nacht van donderdag op vrijdag ontstonden er kort achter elkaar brandjes in afvalbakken en containers in Beuningen op de Houtduiflaan, Julianaplein, Thorbeckeplein, Slinger en Wilhelminaplein. Agenten besloten daarop zich door het dorp te verspreiden en te posten. Dat leverde even na 01.00 uur succes op toen de Beuninger en de Ewijker op heterdaad werden betrapt bij het aansteken van een vuilnisbak op de Hadrianussingel. Beide mannen zitten voorlopig vast.

Blik op 112: