zaterdag, 23. augustus 2014 - 9:18 Update: 23-08-2014 18:35

'Eerste vrachtwagens Russisch hulpkonvooi weer terug naar Rusland'

Eerste vrachtwagens Russisch hulpkonvooi weer terug naar Rusland
Foto: Archief FBF

Volgens getuigen zijn de eerste vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi dat vrijdag Oost-Oekraïne binnenreed weer terug naar Rusland gereden.

Er zijn weer een aantal witte vrachtwagens op Russisch grondgebied. Russische media hebben laten weten dat de vrachtwagens hun hulpgoederen in Loegansk hebben afgeleverd en nu naar Rusland terugkeren. Dit meldt de NOS zaterdag.

Het hulpkonvooi was vrijdag zonder toestemming van de regering in Kiev Oekraïne binnengereden. De vrachtwagens hadden ongeveer 2 ton aan hulpgoederen voor de burgers in het rebellengebied bij zich. Dat Rusland zonder toestemming van de regering de grens was overgegaan, stuitte op veel kritiek van de Verenigde Staten en de NAVO. De Russen zouden de soevereiniteit van Oekraïne hebben  geschonden. Moskou besloot uiteindelijk het konvooi de grens over te sturen omdat 'de excuses van Oekraïne om het konvooi tegen te houden waren uitgeput'. In Loegansk, in het oosten van Oekraïne, is een gebrek aan van alles. Rusland stuurde daarom het konvooi met hulpgoederen, maar Kiev wantrouwt de lading van de vrachtwagens. Rusland laat weten dat het de reactie van het Westen hypocriet vindt, omdat het Westen hulpgoederen naar Syrië stuurde zonder toestemming van de regering aldaar.

Categorie:
Tag(s):