donderdag, 25. september 2014 - 20:27 Update: 26-09-2014 14:05

EOD vernietigt door burger naar politiebureau gebracht explosief

Den Bosch

De publieksruimte van het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch werd aan het begin van donderdagavond uit voorzorg ontruimd voor een mogelijk aangetroffen explosief. Een inwoner van de stad had het naar het bureau gebracht.

De man had het voorwerp, waaruit een lont stak, ergens aan de waterkant gevonden en bracht het naar de politie omdat hij dacht dat het mogelijk een explosief was. Dienstdoende agenten namen het zekere voor het onzekere en alarmeerden de explosievenopruimingsdienst van de Landmacht. In afwachting van hun komst werd het bureau voor het publiek gesloten en een deel van het bureau ontruimd. De weg voor het pand werd afgezet.

Specialisten
Rond 22.00 uur arriveerden de specialisten die het mogelijke explosief op de binnenplaats van het bureau onderzochten met speciale apparatuur. De exacte inhoud van het betreffende voorwerp kon niet direct worden bepaald. Ze namen het mee om op een veilige plek te vernietigen. Daarbij bleek dat het gefabriceerde explosief door de samenstelling had kunnen ontploffen en schade of letsel in de directe omgeving had kunnen veroorzaken.Tegen middernacht was het bureau weer open voor publiek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):