woensdag, 5. november 2014 - 9:26 Update: 05-11-2014 12:07

Er staat nog voor bijna 85 miljoen euro op chipknip

Nederlanders laten ruim 80 miljoen euro op chipknip staan
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Op 31 december 2014 gaan de laatste oplaadpunten, waar de de chipkaart ook leeggehaald kan worden, definitief op zwart. Dan is het afgelopen met de chipknip.

Dan is het afgelopen met de chipknip. Dat is al over acht weken. Ondanks dat feit blijkt dat er op 12 miljoen betaalpassen nog geld op de chipknip staat. Het zou gaan om een totaalbedrag van 85 miljoen euro. Dit schrijft het AD woensdag.

De bedragen die nog op de chipknip staan, worden op 31 december niet automatisch naar de bankrekening van de eigenaar overgeboekt. Mensen moeten zelf hun kaart leeghalen en daar is tot nu toe nog weinig animo voor.

Na 31 december 2014 is het wel mogelijk om aan de balie door de bank het elektronische geld van de chip te halen. Maar, zo waarschuwt de Nederlandse Betaalvereniging, de organisatie die het betalingsverkeer regelt, in de krant: 'Dat is veel omslachtiger.'

Zowel de banken als de Betaalvereniging hebben de afgelopen maanden campagne gevoerd om mensen erop te attenderen dat er waarschijnlijk nog geld op hun chipkaart staat en dat ze dat geld er vanaf moeten halen. Maar dit heeft nog niet veel resultaat gehad. Gemiddeld staat er nog zo'n 7 euro op de chip. Per maand maken nog geen 100.000 mensen hun chipknip leeg.

Categorie:
Tag(s):