donderdag, 6. november 2014 - 10:42

FC Barcelona was in de Amsterdam Arena met 2-0 te sterk

Foto van Ajaxspelers | Archief FBF.nl
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft de stunt van vorig seizoen niet kunnen herhalen. FC Barcelona was in de Amsterdam Arena met 2-0 te sterk. Lionel Messi maakte beide doelpunten, waardoor hij nu topscorer aller tijden in de Champions League is met 71 treffers.

​Door de zege zijn de Catalanen al door naar de volgende ronde. Ook Paris-Saint Germain is door, want APOEL werd thuis met 1-0 verslagen.

Het eerste half uur was voor Ajax. De ploeg van Frank de Boer kreeg een aantal mogelijkheden.Klaassen had de grootste kans, maar zijn inzet werd gekeerd door Ter Stegen. Ook claimden de Amsterdammers een strafschop na een uithaal van Van Rhijn.

Het laatste kwartier voor rust kroop Barcelona wat meer uit de schulp. Dat resulteerde ook in de 0-1. Eerst keerde Cillessen een vrije trap van Messi, maar daarmee was de aanval nog niet klaar. Uiteindelijk tastte Cillessen mis en daardoor kon Bartra voorgeven. Messi stond op de goede plaats en kopte binnen.

Na rust kon Ajax eigenlijk nooit een vuist maken. Wel kopte invaller Milik nog op de paal. Toen Veltman zijn tweede gele kaart kreeg in de 71ste minuut was het duel gespeeld. Snel daarna bepaalde Messi de eindstand door een zelf opgezette aanval binnen te glijden.

In Parijs won PSG door een doelpunt in de eerste minuut van Cavani. Hij volleerde uit de draai binnen na een voorzet van Van der Wiel. De doelman van APOEL zag er daarbij niet goed uit.