zondag, 18. mei 2014 - 20:34 Update: 03-07-2014 0:36

FC Dordrecht volgend jaar te bewonderen in de Eredivisie

fbf
Dordrecht

(ElfVoetbal) Niet Sparta Rotterdam, maar FC Dordrecht is volgend jaar te bewonderen in de Eredivisie. Aan de Krommedijk was de nummer twee van de Jupiler League te sterk voor de Kasteelclub (3-1).

Het eerste duel eindigde op Het Kasteel in 2-2. Al na vijf minuten kon Gert Kruys zijn hele tactiek over boord gooien na een blunder van zijn doelman. Een simpel schot van Funso Ojo gleed door de handen van Ricardo Kieboom. Hij stond onder de lat omdat Khalid Sinouh geblesseerd is.

Vlak voor rust leek Paul Gladon een einde te maken aan alle onzekerheid. Een vrije trap van Ojo werd prachtig ingekopt door de huurling van Sparta. De ploegen gingen met een 2-0 stand rusten.
Tien minuten na rust brengt Mimoun Mahi Sparta terug in de wedstrijd. Vanaf rechts legde Roald van Hout de bal terug op de aanvaller, die hem gecontroleerd in de korte hoek schoot. Op dat moment heeft Sparta nog maar één doelpunt nodig om verlenging af te dwingen.
Tot dat doelpunt komen de Rotterdammers niet meer. Het is zelfs FC Dordrecht dat in de verlenging nog een derde doelpunt maakt. Giovanni Korte schoot de bal in het lege doel van Sparta, na een snelle counter. Door deze overwinning is FC Dordrecht volgend jaar in de Eredisvie te bewonderen. NEC, RKC en Roda JC maken vanaf komend seizoen plaats voor Willem II, Excelsior en FC Dordrecht.