donderdag, 24. juli 2014 - 22:09 Update: 24-07-2014 22:09

FC Groningen nu al uit de Europa League

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) FC Groningen ligt nu al uit de Europa League. Na de puntendeling (0-0) inSchotland kwam de formatie van trainer Erwin van de Looi twee doelpunten van Aberdeen FC niet te boven in de return: 1-2.

Aan de Europa League-return in een uitverkochte Euroborg ging een indrukwekkende minuut stilte voor de overledenen van vliegtuig MH17 vooraf. Na de respectvolle gebeurtenis kon worden afgetrapt voor wat een wedstrijd met veel Gronings balbezit zou worden. Al vanaf de beginfase nam FC Groningen het initiatief. Toch was de eerste echte kans voor Aberdeen FC. Rooney profiteerde van een foutje van Boteghin en probeerde het vijandelijke doel te vinden. Padt stond echter in de weg.

Wat volgde was een schot voorlangs van Kostic. FC Groningen had meer balbezit, maar oogde voorzichtig in de beginfase. Juist die voorzichtigheid kreeg de club uit de Martinistad uiteindelijk op de rekening gepresenteerd. Een overtreding van Bottegin leverde Aberdeen FC een strafschop op. Het buitenkansje werd feilloos benut door Rooney: 0-1. Padt door helaas de verkeerde kant op.

De margeverdubbeling volgde snel. Nadat Rooney de bal op de lat had geschoten, werkteMcGinn de bal uit de rebound simpel binnen: 0-2. Het Europese avontuur leek op dat moment al voorbij voor FC Groningen, dat in Europa hoogtepunten beleefde door tweemaalAtlético Madrid te verslaan. FC Groningen gaf echter niet op en trachte een comeback te realiseren, al droeg de povere toestand van het veld daar echter niet aan bij.

Op slag van rust kwam FC Groningen op 1-2 door een kopbal van invaller De Leeuw, die de bal net over de doellijn wist te werken. Langfield kreeg de bal net niet op tijd weg. Zodoende was er weer hoop in de Groningse harten. Maar vanwege het gelijkspel in de heenwedstrijd had FC Groningen in de tweede helft nog wel twee doelpunten nodig om alsnog een uitschakeling te voorkomen.

Van de Looi nam in de rust maatregelen door twee wisselspelers in te zetten. Antonia en De Leeuw vervingen Hoesen en Kieftenbeld. Dat bleek een goede zet, want FC Groningen werd dreigender. Een megakans De Leeuw had de 2-2 moeten zijn. Oog-in-oog met keeper Langfield werd het doel echter niet gevonden. Met nog dertig minuten te gaan toonde FC Groningenvervolgens het soort voetbal dat normaal gesproken alleen in een slotoffensief te zien is. Alle ballen naar voren, luidde het credo. 

Twee afstandschoten Chery, verdeeld over beide hoeken, werden gepareerd door Langfield. Verder waren er een aantal discutabele penaltymomenten. De keren dat FC Groningen om een strafschop vroeg konden bijna niet meer op één hand worden geteld. Het laatste grote wapenfeit van de wedstrijd betrof een hard schot van Bottegin, die Langfield op zijn weg vond. Helaas mocht het niet zo zijn voor FC Groningen. Het strandde in de voorrondes van deEuropa League.

Categorie:
Tag(s):