zondag, 21. september 2014 - 16:34

FC Twente gaat los in het hol van de leeuw

(ELF VOetbal/BlikopNieuws) FC Twente heeft de streekderby tegen Heracles Almelo op slag van rust beslist. Dat terwijl het halverwege de eerste helft nog op achterstand stond in Almelo: 1-4.

FC Twente begon met de Japanse aanwinst Ryo Miyaichi in de basis aan de derby tegenHeracles Almelo, dat niet kon beschikken over Denni Avdic (knie), Dario Vujicevic (voet),Bram Castro (jukbeen) en Rick Hemmink (knie). Trainer Alfred Schreuder moest het in het Polman Stadion stellen zonder de Zweedse aanvaller Kasper Kusk, die vanwege een knieblessure ontbrak. Ook Renato Tapia was er niet bij. Hij heeft de looptraining weer hervat, maar is nog niet hersteld van enkelletsel.

Schreuder verwachtte een agressief Heracles Almelo, maar de eerste tien minuten in het Polman Stadion waren behoudend. Kleine kansjes waren er voor FC Twente, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet. Vervolgens voerden de Tukkers de druk flink op. Hakim Ziyech en Kyle Ebecilio waren dreigend in het strafschopgebied, maar telkens werd op het laatste moment ingegrepen.

In de vijftiende minuut zorgde een uitbraak van Heracles Almelo voor een voorsprong van de thuisploeg. Mark-Jan Fledderus veroverde de bal op het middenveld en stuurde Thomas Bruns weg. De middenvelder gaf precies op tijd af op Wout Weghorst, die bekwaam afrondde: 1-0. De gelijkmaker van FC Twente viel echter niet veel later. In de 23ste minuut kwam de bal onbedoeld via een verdediger van de Heraclieden terecht bij spits Luc Castaignos, die simpel binnenschoof: 1-1.

Daarna ging het snel voor FC Twente. Op slag van rust kopte Castaignos zijn tweede doelpunt van de wedstrijd in de kruising na een goede voorzet van Jesus Corona: 1-2. Het lukte FC Twente vervolgens ook nog om de tussenstand in de eerste helft naar 1-3 te tillen. Ziyech deed een duit in het zakje.

In de tweede helft besliste invaller Youness Mokhtar de derby. Koud in het veld rondde de Marokkaan een counter keurig af: 1-4. Mokhtar kwam binnen de lijnen voor Miyaichi, die een onzichtbare wedstrijd speelde. Heracles Almelo berustte in haar lot en is zodoende nog altijd puntloos in de Eredivisie. FC Twente verkreeg haar tweede overwinning van het seizoen.