zaterdag, 29. november 2014 - 21:55 Update: 30-11-2014 10:45

FC Utrecht laat niets heel van NAC, 1-5

Foto van logo FC Utrecht | Archief EHF
Arnhem

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het had de wedstrijd van de ommekeer moeten zijn voor NAC Breda. Dat werd het allerminst, want FC Utrecht klopte de Bredanaars in Brabant met maar liefst 1-5.

Bij rust was het 1-2, maar in de tweede helft ging alles mis voor de thuisploeg. NAC begon nog goed in eigen huis. De aanval werd gezocht en er werden mogelijkheden gecreëerd. Toch stond het na elf minuten 0-1. Boymans was het eindstation van een vlotte tegenstoot.

Een kleine tien minuten voor rust viel de verdiende gelijkmaker. Sarpong haalde uit van ruim twintig meter en trof fraai doel. Toch stonden de bezoekers op voorsprong halverwege. Duplan schoot op slag van rust raak in zijn eerste wedstrijd in tien maanden.

In de tweede helft was Duplan opnieuw belangrijk voor Utrecht. De Fransman veroverde de bal na gestuntel van Amieux en Ten Rouwelaar en zo kon Boymans de 1-3 aantekenen. Het betekende de genadeslag voor het zo geplaagde NAC. Rubin en Barazite drukten dat in de slotfase ook uit in doelpunten.